Tip: Ako na jazveca II.

Kedže na celom svete vypukla pandémia a ja som doma tak som vybehol skontrolovať pár jazvečích nôr. Stále lepšie čas tráviť v prírode ako sedieť vkuse doma. Po príchode na prvú lokalitu kde dlhé roky bol viac generačný hrad som bol nemilo prekvapený . Už cestou tam cez pole kde bežne boli samé stopy vidieť od jazvecov zrazu nebolo nič 🙁 . Sem tam nejaká stopa od líšky, diviaka a jeleňa . Hlavný vchod síce nebol prehrabaný ale vedľajšie vchody áno ..

Jeden z vchodov
Hlavný vchod do hradu
Bočný vchod
Bočný vchod

Neboli tam “vyzametané” chodníčky a nenašiel som ani záchody . Takže noru obývala líška . Ktorú som našiel neďaleko nory kde je vedie železnica mŕtvu , je to veľká škoda kedže bola kotná a pri tej nore by sa dalo aj niečo nafotiť ….

Mŕtva kotná líška

Železnice sú pre predátorov veľké lákadlo , aj dnes tam bola kostra srnčiej zvery . Ani netuším čo sa mohlo tým jazvecom stať. Ešte v jeseni ich tam bolo cez 20ks … Ak máte nejaké nápady kľudne mi napíšte do správy alebo do komentára ..

Cestou späť k autu som ešte skočil pozrieť na jednú lokalitu a tam jazvec je aktívny ale nedá sa tam fotiť kedže je to v medzi a pod tým je železnica a nad je asfaltová cesta . Tam ako vidieť na fotkách je pekne prehrabaná nora a vonku aj záchody s čerstvým materiálom .

Hlavný vchod
Stopa jazveca
Záchod s čerstvým materialom

Zajtra ešte vyskúšam skontrolovať jednú noru v lese .. A ak tam bude nejaká aktivita , nechám tam fotopascu a v ďalšom blogu ak sa zadarí zverejním výsledky .. Zatial to nevyzerá dobre na túto sezónu s jazvecami .. A vy ste ako na tom ?

Všetky časti seriálu :

Celkovo 7,091 zobrazení, z toho dnes 4 !

Zdieľať na

Vložiť komentár