Blog – prečo je taká nevraživosť medzi fotografmi ??

S vysokou návštevnosťou ( denne sú to stovky ľudí ) prichádzajú správy aj komentáre od hejterov. Ja si vačšinou nič nerobím s toho ale keďže som zakladateľom a aj tvorcom týchto stránok musím sa vyjadriť aj k danej problematike . Nechcem aby niekto spochybňoval ostatných autorov na základe mojej osoby. Aj keď som sa ničoho nedopustil 😀 .. Foteniu sa venujem pár rokov , nie som čisto len „wildlifer“ ale fotím všetko .. to znamená aj pravý Wildlife , chodím taktiež na známe lokality kde zvieratá stratili svoju plachosť ale aj na platené fotenia . Tieto fotky ale nikdy neprezentujem ako wildlife a ak idem aj do nejakého plateného krytu „aj keď sa jedná o wildlife“ nemám problém to uviesť v blogu .. napr. blog Drop veľký , Orliak morský atď … Začal som aj písať blogy z rôznych lokalít ,preto nemám problém uvádzať pôvod fotografie ani si vymýšľať nejaké mystické príbehy . Každý sme iný, niekto fotí to a niekto fotí tamto … Fotenie je hobby ktoré nám má prinášať radosť a nie súperenie ,hejtovanie , urážky a osočovanie.. Toto nemá nič spoločné s fotením.

Kamzík vrchovský tatranský ( rupicapra rupicapra tatrica )

Ale až dnes som pochopil prečo je taká nevraživosť medzi fotografmi na rôznych úrovniach. Veľa fotografom sa podarilo nafotiť 1-2 fotky ktoré uspeli niekde v súťaži a hneď daný fotografi chceli z tohto vybiť nejaký kapitál , tým pádom pomaly všetci začali robiť workshopy a predávať svoje know-how.. Ja to ľuďom ani neberiem – veď kto je šikovný a vie prežívať aj bez práce je to jeho vec . Ale zas nemôže každého kto niečo zverejní brať ako veľkú konkurenciu ktorú treba zničiť . Tak a tu začína tento veľký problém ( PENIAZE )… ľudia ktorí chcú priblížiť laickej verejnosti prírodu a život v nej, ZADARMO uverejnia blog tak sú atakovaní „odborníkmi“ ktorý žijú z prednášok , workshopov alebo z eurodotácii .. Zdôrazňujem že nie je náš úmysel ani moj osobný viesť takéto spory alebo proti niekomu alebo nejakej skupine ľudí bojovať. Táto stránka ma priblížiť prírodu k ľudom a tým pádom zvýšiť jej ochranu .. Nieje mojím cieľom tu zarábať peniaze – preto je tu všetko zadarmo, nenájdete tu ani platenú reklamu .. Ja do toho ešte investujem svoj čas a svoje peniaze pre dobrú vec a to je ochrana prírody… Ja mám svoju prácu kde zarobím dobre a nechystám sa to meniť .. Píšem aj o post-procese tiež zadarmo tak ako všetko ..ale vačšina ľudí – hejterov s tým má problémy. A tým sa začala vojna na všetkých úrovniach . Jeden útočí na druhého ..

Za všetkým zlom hľadaj peniaze !!!

Admin 🙂

Nikto nechce ukázať nejakú lokalitu lebo sa bojí toho druhého že tam bude robiť workshopy atď … Každý sa zaizoloval na svojich stránkach , nikto nikde ničím neprispeje zadarmo .. Každý chce len peniaze .. A toto je najvačší problém súčastnosti .. Už tu niesu spoločné fotenia len tak viacerých kamarátov alebo známich .. Ľudia v mene „ochrany“ prírody nepovedia ani za svet lokalitu kde nafotili kamzíka , svišťa alebo syslíka aj keď sa jedná o také lokality kde chodia ročne stotisíce ľudí . A teraz si povedzme koľko je fotografov na slovensku ? Nenapočítate ani 100-vku tak môže sto ľudí ohroziť niečo ? Keď denne prejde danou lokalitou aj tisíc ľudí ? Bojíme sa že napr . Kamzíka sa bude niekto pokúšať nafotit s 300mm ,400mm a viac mm ohniskom ? To vážne ? Ale nikomu nevadia bežný turisti čo naháňajú kamzíky mobilom … chorá doba ….

Kamzík vrchovský tatranský ( rupicapra rupicapra tatrica )

Tak takých príkladov by sa dali nájsť stovky … Áno treba chrániť miesta kde hniezdia dravce alebo nejaké vzácne lokality .. Ale nie je fotenie dravcov na hniezde zakázané zákonom ? Vidíte, takže v dnešnej dobe je pomaly všetko ošetrené zákonom …Ak niekto vedome porušuje zákon o ochrane prírody treba to riešiť na príslušnom úrade.. Ale čím viac ľudí – očí bude vonku v prírode ktorým nieje príroda ľahostajná tým lepšie .. Táto stránka nieje je odborné médium ktoré ma slúžiť na výučbu na školách .. Ale cez túto stránku chceme priblížiť prírodu obyčajným ľudom a zvýšiť záujem o život v nej .

Pekný deň prajem 🙂

Celkovo 1,630 zobrazení, z toho dnes 4 !

Zdieľať na

4 komentáre k “Blog – prečo je taká nevraživosť medzi fotografmi ??”

  1. Souhlasim s tim co jsi napsal. Ale jen mozna muj pohled na prozrazovani lokaci.
    1. Lokace si dlouho vybiram a stravim dost casu pozorovanim a studovanim zvirat zijici v dane lokalite. Ztoho duvodu nechci prozrazovat mista, ktere me samemu dala dost casu a prace objevit.

    2. Nechci mista zpristupnit vice lidem aby svymi castymi navstevami rusili zver, pripadne by ji ucinili svoji pritomnosti nepristupnou me samotnemu.

    3. Kazda lokace ma specificke kouzlo. To kouzlo promlouva i do mych fotografiich. Mozna jsem sobec, ale chci si tento prostor nechat pro sebe ( pripadne velmi blizky okruh pratel fotografu).

Vložiť komentár