Aktualizácia firmvéru pre Nikon mirrorless fotoaparáty série Z

Najnovšia aktualizácia zahŕňa podporu automatického zaostrovania s detekciou zvierat pre model Nikon Z 50.

Amsterdam, Holandsko, 21. júla 2020 – Spoločnosť Nikon dnes ohlasuje aktualizácie firmvéru pre APS-C mirrorless fotoaparát Nikon Z 50 (Nikon DX formát) a pre full-frame mirrorless fotoaparáty Nikon Z 7 a Nikon Z 6 (Nikon FX formát).  Tieto aktualizácie firmvéru zlepšujú výkon a rozširujú kompatibilitu mirrorless fotoaparátov Nikon s bajonetom Z.

Pre svoju obľúbenosť u iných modelov, aktualizácia firmvéru Z 50 (verzia 2.00) obsahuje podporu automatického zaostrovania s detekciou zvierat, ktorá umožňuje fotoaparátu rozpoznať oči a tváre psov a mačiek. Funkcia, ktorá už existuje v modeloch Z 6 a Z 7, vylepšuje a zjednodušuje proces fotografovania. Umožňuje plne prenechať zaostrovanie na fotoaparát a viac sa sústrediť na prácu so zvieraťom a komponovanie obrazu. Aktualizácia tiež vylepšuje kontinuálne zaostrovanie pri sledovaní objektu pre flexibilnejšie fotografovanie pohybu.

Aktualizácie všetkých troch modelov fotoaparátov obsahujú tiež podporu nových Z TELEKONVERTOROV TC-1.4x a TC-2.0x, ktoré predlžujú ohniskovú vzdialenosť objektívov. Nové telekonvertory rozširujú možnosti snímania teleobjektívom počnúc objektívom NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S a ďalších vymeniteľných objektívov pre mirrorless fotoaparáty Nikon Z, ktoré budú uvedené v budúcnosti.

Funkcie vylepšené aktualizáciou firmvéru

Firmvér fotoaparátu Z 50 ver. 2.00

1. Automatické zaostrovanie s detekciou tváre a očí zvierat (psov a mačiek)
Automatické zaostrovanie s detekciou zvierat podporuje fotografovanie psov a mačiek funkciou rozpoznania tváre a oka. Ak systém rozpozná viacero zvieracích tvárí a očí, fotograf  môže pomocou ľavého alebo pravého ukazovateľa zvoliť, na ktorú z nich má fotoaparát zaostriť. Pri natáčaní videa rozpoznáva fotoaparát iba zvieraciu tvár, oči nerozpoznáva.

2. Vylepšené automatické zaostrovanie pri sledovaní objektov
Automatické zaostrovanie pri fotografovaní v režimoch AF-A, AF-C a pri automatickej voľbe zaostrovacích polí (auto-area AF) bolo vylepšené pre precíznejšie sledovanie objektu.  Fotoaparát sleduje objekt, kým je tlačidlo spúšte zatlačené do polovice a skončí pri jeho uvoľnení. Zaostrovací bod sa po uvoľnení vráti do pôvodnej pozície pred začiatkom sledovania objektu. 

Funkciu je možné užívateľsky prispôsobiť a nastaviť prepínanie medzi obrazovkou auto-area AF a obrazovkou sledovania objektu. Užívateľom tým uľahčí prechod na sledovanie objektu alebo zmenu cieľového objektu v hľadáčiku.

Firmvér fotoaparátu Z 50 ver. 2.00 a fotoaparátov Z 7/ Z 6 ver. 3.10

Podpora Z TELEKONVERTOROV TC-1.4x a TC-2.0x

Z TELEKONVERTOR TC-1.4x a Z TELEKONVERTOR TC-2.0x rozširuje* možnosti teleobjektívov NIKKOR Z predĺžením ohniskovej vzdialenosti objektívov (1,4x respektíve 2,0x). Prvým kompatibilným objektívom bude NIKKOR Z 70-200mm f/2.8 VR S. Použitím týchto telekonvertorov nedochádza k zmene minimálnej zaostrovacej vzdialenosti, čo používateľom umožní ešte väčšiu reprodukciu objektov pri fotografovaní na krátke vzdialenosti. Zároveň maximalizujú výkon AF a účinok VR objektívov pre komfortné a efektívne snímanie.

* Pri použití TC 1,4x svetelnosť objektívu klesne o jeden, pri použití 2,0x telekonvertoru o dva expozičné stupne (EV).

Zdroj: NikonBlog.sk

Celkovo 735 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

Vložiť komentár