Zážitok pri brlohu I.

Na začiatku marca sme s otcom našli v lese vykopaná noru (brloh). Mysleli sme si, že patrí jazvecovi, ale neboli sme si istí, a preto sme tam najskôr nechali nastavenú fotopascu. Po týždni nám zábery prezradili, že nepatrí jazvecovi, ale líške. Fotopascu sme tam dali ešte asi zo dva krát a k našej veľkej radosti sa s líškou objavili aj tri mláďatá.

V nedeľu 25. 4. 2021 sme sa rozhodli, že sa tam pôjdeme pozrieť a skúsime ich odfotiť. Podvečer sme sa zamaskovali asi 15 metrov od nory a čakali sme. Hneď po zaujatí stanoviska som zistil, že nemám nabitú baterku do fotoaparátu. Takže fotiť mohol iba môj tatino, čo koniec koncov nevadilo, keďže aj on je fotograf.

Líška hrdzavá (Vulpes vulpes)

Asi tak o 20 minút vyšla z nory líška, a za ňou tri malé líštičky. Mysleli sme si, že hneď ako nás zavetrí, tak odídu naspäť do nory. Mali sme síce dobrý vietor, ale boli sme celkom blízko. Ale na moje prekvapenie ostali pred norou skoro 10 minút, líška kojila mláďatá, tie sa neskôr hrali a naháňali okolo mamy. Líška nás pravdepodobne videla, ale pravdepodobne sme sa jej nezdali nebezpeční.

Líška hrdzavá (Vulpes vulpes)

Prvý krát som videl líšku aj s mláďatami na takú malú vzdialenosť, a tiež pomerne dlhú dobu, a navyše v prirodzenom prostredí. Krásne podvečerné slnko presvitajúce pomedzi stromy zasa vytvorilo na fotkách príjemnú náladu a atmosféru. Určite sa tam nabudúce vrátime, ale to už si nesmiem zabudnúť skontrolovať nabitú baterku. 

Líška hrdzavá (Vulpes vulpes)
Líška hrdzavá (Vulpes vulpes)

Použitá technika:

  • Nikon D500
  • Sigma 150-600 C

Celkovo 1,284 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

2 komentáre k “Zážitok pri brlohu I.”

Vložiť komentár