Nikon Z6 a Z7 Animal Eye AF

Nikon Z6 a Z7 pridávajú Animal Eye AF pomocou firmvéru

Zahrnuty jsou vylepšené funkce aického zaostřování pro sledování objektu a další opravy

Pre užívateľov Nikon Z je to veľký deň – spoločnosť Nikon práve vydala obrovskú aktualizáciu firmvéru 3.0, ktorá zahŕňa rad veľkých upgradov a opráv, vrátane zavedenia režimu autofokusu “Detekcia zvierat”, ktorý pridáva psy a mačky k doposiaľ podporovanému aickému zaostreniu na detekciu tváre a očí . Medzi ďalšie vylepšenia firmvéru patrí vylepšená funkčnosť autofokusu pre sledovanie objektu a podpora ďalších pamäťových kariet CFexpress typu B.

Detekce zvířat Nikon Z

Níže jsou uvedeny všechny změny z verze firmwaru 2.20 na 3.00:

  • Pridaná podpora pamäťových kariet ProGrade a Lexar CFexpress (typ B). Ďalšie informácie nájdete na webových stránkach spoločnosti Nikon vo vašej krajine alebo oblasti.
  • Užívateľské nastavenie a4 (  aické rozpoznávanie tváre / očí AF s aickou oblasťou  ) teraz ponúka možnosť  detekcie zvierat,  ktorá pridáva psy a mačky k subjektom podporovaným aickým zaostrovaním na detekciu  tváre  a očí. Vďaka tomu môže teraz fotoaparát detektovať a zaostriť na tváre a oči psov a mačiek. Detekcia tváre zvierat (ale nie detekcia očí) je tiež k dispozícii v režime filmu.
  • Vylepšená funkčnosť AF pre sledovanie objektu (k dispozícii, keď je pre  režim AF-oblasť  vybraná možnosť   Auto-area AF  ):
    • AF pre sledovanie objektu možno teraz spustiť pomocou tlačidla fn1 alebo FN2 na fotoaparate alebo pomocou tlačidla fn1 alebo Fn2 na objektíve. Subjekt pre sledovanie objektu musí byť najprv priradený k ovládaniu pomocou užívateľského nastavenia f2 (  priradenie používateľského ovládania  ) v skupine f (  ovládanie  ) v ponuke   CUSTOM SETTING MENU   alebo používateľského nastavenia g2 (  priradenie používateľského ovládania  ).
    • Správanie fotoaparátu, keď je sledovanie ukončené stlačením tlačidla AF-ON alebo stlačením tlačidla spúšte do polovice s AF-C (autofokus s nepretržitým servo) a AF pre sledovanie objektu povoleným vo fotografickom režime, bolo zmenené na užšie sa podobajú možnosti   3D sledovania   pre digitálne zrkadlovky .
  • Uživatelské nastavení f2 ( přiřazení uživatelských ovládacích prvků ) ve skupině f ( Ovládání ) v nabídce  CUSTOM SETTING MENU  nyní nabízí   možnost tlačítka Ln Fn2 , kterou lze použít k výběru role, kterou hraje tlačítko L-Fn2 dostupné u některých objektivů Z mount (jako 12. února 2020, pouze NIKKOR Z 70–200 mm f / 2,8 VR S).
  • Přidána podpora pro spínač zaostření, který je k dispozici u některých objektivů typu Z mount (od 12. února 2020 pouze NIKKOR Z 70–200 mm f / 2,8 VR S).
  • Optimalizována citlivost přepínače na manuální ostření, když se zaostřovací nebo ovládací kroužek na objektivu Z mount během aického zaostřování otáčí. Mějte na paměti, že ovládací kroužek funguje v této kapacitě pouze při přiřazení   role Focus (M / A) .
  • Opraveny následující problémy:
    • Pokud   byl jas hledáčku nastaven ručně, při restartování časovače pohotovostního režimu se někdy změnil jas.
    • Zařízení iOS se systémem iOS 13 by po dokončení párování někdy zobrazovala žádost o párování Bluetooth.
    • Na fotografiích se někdy objeví vodorovné čáry.

Jak upgradovat firmware Nikon Z6 a Z7 na 3,00

Nejprve si stáhněte firmware Nikon Z 3.00 pomocí následujících odkazů:

Poté postupujte podle podrobného průvodce Jak upgradovat firmware na fotoaparátech Nikon . Proces aktualizace bude trvat několik minut. Po dokončení vypněte fotoaparát a znovu jej zapněte.

AUTOR:  Nasim MANSUROV 
17. FEBRUÁRA 2020

Celkovo 1,531 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

Vložiť komentár