Fotoreport – Volavka bílá

Jak to tak někdy bývá, tak mě najednou napadlo si zkusit vyfotit volavku bílou na sněhu. No a když nasněžilo a teploty zároveň spadly hluboko pod -10, tak jsem usoudil že “dneska by to šlo”- a vyrazil k zamrzlým rybníkům.

Když jsem už přijížděl na plánované místo činu, zaregistroval jsem, že na sousedním rybníku lidi bruslí. A okamžitě mě napadlo – paráda, bude víc možností odkama případně fotit. Po příjezdu jsem zjistil, že volavky přelétají hlavně mezi dvěma rybníky v závislosti na tom, kde je zrovna vyplaší nějaký běžkař (kteří si udělali na některých hrázích mezi rybníky trasy). Vybral jsem si místo na ledu kousek od břehu (logicky, když lidi bruslí, musí být pevný) s tím, že využiji toho, že aktuálně volavky jsou na sousedním rybníku a šel jsem postavit maskovací stan… ale v okamžiku, kdy jsem zajel nad kolena do vody, mi došlo, že logika neznamená jistotu:-) V tu chvíli mi blesklo jediné- boty plný vody a mínus 14 je hodně špatná kombinace na focení. Tak jsem zamířil zpátky k autu… V autě mi to ale nedalo- zul jsem boty, sundal mokré ponožky, vzal čepici z hlavy a další co jsem měl v autě a vrazil je do bot místo ponožek. Na hlavu místo čepice turban z ručníku a vyrazil jsem zpět k rybníku.

Volavka bílá (Ardea alba)

Postavil jsem tedy stan trochu jinde…a zanedlouho dorazila první volavka. A začal souboj s vyvážením bílé 🙂 Vše komplikovalo i to, že se mi občas (často) do záběru pletly labutě, nohy taky nebyly zrovna v pohodě…. a pár zvědavců (běžkařů), co se rozhodlo jít zkontrolovat, co tam dělám s tím stanem, mi zrovna na klidu taky nedodalo ..:-) Nicméně jsem vydržel a pár snímků “bílé na bílém” jsem nakonec udělal 🙂

Volavka bílá (Ardea alba)
Volavka bílá (Ardea alba)

Použitá technika:

  • Nikon D7200
  • Nikon AF-S 300mm F/4D

www.jiri-paruzek-foto.cz

Celkovo 1,330 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

2 komentáre k “Fotoreport – Volavka bílá”

  1. Tak to máš, Jirko, dobré úlovky!! Dokonce s rybkou! Aj ta bílá, co má být bílá 🙂 se povedla.
    A dobře sis ten lov užil :-)), kdyby tě někdo viděl, jak zapadneš do vody, asi už bys byl u Chocholouška
    Já byl na rybníkách trošku později, ale našel jsem jen snad 8 vypuštěných, od Polanky. Nebyl bohužel čas na hledání dalších.

Vložiť komentár