Fotoreport – Daniel škvrnitý

Na jeseň 2020 som sa dozvedel o lokalite (okolie Lozorna) kde bolo možné pozorovať veľké stáda danielov . Prvý krát som tam bol v októbri 2020 počas ruje a podarili sa mi veľmi dobré zábery, lokalita sa mi veľmi páčila a určite som sa tam chcel vrátiť. Ale keďže to bolo v inom okrese a takmer hodinu a pol od môjho domu tak to bolo v tejto situácii náročné. V decembri to bolo možné ale dostal som koronu takže som ostal v karanténe.

Daniel škvrnitý – október 2020

Nakoniec sa to podarilo až 9.4. 2021. Keďže som mal online vyučovanie pred obedom tak som na lokalitu prišiel až okolo 13.30. Nemal som žiadnu špecifickú stratégiu tak som prešiel lokality ktoré sa mi pozdávali a páčili. Ako prvé som zahliadol v riedkom lese asi 8- člennú čriedu samíc. Bol som schovaný za stromom takže si ma nevšimli ale aj tak iba cez les prechádzali takže som stihol iba pár záberov. Cesto naspäť som prešiel cez riedke húštiny kde som asi 10 metrov zahliadol biely fľak. Bol to biely daniel. Zrazu z húštiny začali vybehovať asi 15 danielov. Bohužiaľ bieleho daniela sa mi podarilo odfotiť iba dokumentačne.

Daniel škvrnitý – samce (Dama dama)
Daniel škvrnitý – samice (Dama dama)

Keď som sa už vracal išiel som po okraji poľa k autu tak na poli som zahliadol asi 40 členné stádo danielov urobil som pár záberov ale už bola mierna tma ale aj tak sa celkom podarili.

Daniel škvrnitý – samce a samice (Dama dama)
Daniel škvrnitý – samica (Dama dama)

Použitá technika:

  • Nikon D600
  • Sigma 150-600mm f/5-6,3 DG OS HSM Contemporary 

Celkovo 918 zobrazení, z toho dnes 4 !

Zdieľať na

Vložiť komentár