Vydarené ráno srnčej ruje 2020

3.8.2020

Ráno som mal na výber 2 lokality. Zvolil som si, teda jednu, aj keď tam chodím častejšie, ale dúfal som, že teraz mi to tam už konečne výjde. No, na lúke bolo len pár kusov srnčej, ktoré boli ďaleko a ani na vábničku žiaden srnec neprišiel. Pokračoval som ďalej po strnisku, kde som videl auto, a tak mi bolo zbytočné pokračovať. Bol som trochu sklamaný, ale bolo ešte len 630, tak som si povedal, že skúsim ešte tú druhú lokalitu, keďže nieje ďaleko od tejto.

Hovoril som si, že osud to všetko zariadil tak, aby som šiel tam. Keď nič, aspoň zmapujem terén. Keď som prišiel na miesto, hneď som uvidel srnca so srnou. Skúsil som párkrát písknuť, no, aj keď ma tento srnec ignoroval z ničoho nič sa predomnou objavil druhý.

Canon 6D II + Canon 100-400/4-5.6 IS USM, ISO 400, 1/320, f/6.3

Po tomto nečakanom stretku som to ešte raz vyskúšal aj na toho pôvodného srnca so srnou, ale stále nič, a tak som sa rozhodol priblížiť. Našťastie bolo zamračené, a tak sa nikde neponáhľali. Keďže mi vietor aj terén priali, podarilo sa mi k nim dostať celkom blízko. Ležali v tráve a ja som čakal, čo sa bude diať.

Canon 6D II + Canon 100-400/4-5.6 IS USM, ISO 160, 1/320, f/6.3

Zrazu sa srna postavila, za ňou srnec a začalo sa divadlo, v ktoré som ani nedúfal, že na takú vzdialenosť zažijem. Začalo sa to naháňačkou, za ktorou nasledovalo asi 6 “kôl” párenia. Fotil som ako zmyslov zbavený, asi 100 fotiek za 20minút. Jediné, čo ma mrzí, že som ani jedno “kolo” nenatočil. Potom sa ešte chvíľu popásli a ďalšou naháňačkou odbehli do lesa.

Ešte pol hodinu som tam sedel a nechápal, čo sa vlastne stalo. Takéto šťastie som veru dávno nemal, možno to bol fakt osud 🙂

Pre viac fotografií so srnčej ruje môžte navštíviť aj môj web https://wildlifephotography.webnode.sk/


Použitá technika:

  • Canon 6D Mark II
  • Canon 100-400mm F/4-5.6L IS USM

Celkovo 1,118 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

1 komentár k “Vydarené ráno srnčej ruje 2020”

Vložiť komentár