Srnčia zver v jarnom období

Prvé jarné dni túžobne očakáva nie len srnčia zver, ale aj ja ,keď sa predlžujú dni a v lese to začína viac ožívať. V priebehu marca sa pomaly začnú rozpadať čriedy srnčej zvery, ktoré sme mohli stretávať na poliach v desiatkach kusov. Začínajú žiť viac individuálnym štýlom života. Pre srnčiu zver je toto obdobie zásadným z hľadiska vývoja, obsadzovania starého alebo nového teritória a prípravou na srnčiu ruju.

Srnec lesný | (Capreolus capreolus)

Srny majú viac práce s hľadaním svojho vhodného teritória v dôsledku toho, že v ňom musí byť čo najväčší  pokoj s dostatkom vhodnej vegetácie a krytov, keďže v nich privádzajú na svet svoje nové potomstvo.

Srna lesná | (Capreolus capreolus)

Srnčatá sa rodia zvyčajne v druhej polovici mája až začiatkom júna. Väčšinou prídu na svet jedno, dve a zriedka tri malé srnčatá, ktoré sú do svojich dvoch mesiacov pokryté bielymi škvrnami. Hmotnosť narodených srnčiat je zhruba jeden a pol kilogramu. Najlepšie všetky tieto zmeny ohľadom srnčej zveri dokáže pozorovať ten, kto má znalosti, šťastie a chodí po horách s otvorenými očami.

srnčiatko / Srnec lesný | (Capreolus capreolus)

Mesiac máj je mesiacom príchodu nového života do našej prírody je mesiacom rodenia mláďat ,diviačej ,jelenej a srnčej zveri… Z tohoto dôvodu Vás chceme všetkých vyzvať aby ste sa ku zvieratám v prírode správali tolerantne , nepodpaľovali suchú trávu, a psíkov venčili na vôdzke.

Srnec lesný | (Capreolus capreolus)
Srnec lesný | (Capreolus capreolus)

Použitá technika : Nikon D750 / Sigma 150-600mm F/5-6.3 Sport

Celkovo 2,152 zobrazení, z toho dnes 2 !

Zdieľať na

2 komentáre k “Srnčia zver v jarnom období”

Vložiť komentár