Fotoreport – Neúnavný bitkár – Krahulec

Jastrab krahulec (Accipiter nisus)

Jastrab krahulec (ACCIPITER NISUS) je veľmi podobný Jastrabovi lesnému, no krahulec je podstatne menší. Obýva takmer celú Európu okrem krajného severu. Na Slovensku ho môžeme pozorovať takmer na celom území okrem najväčších nížin. Lieta veľmi obratne a často ho prenasledujú menšie vtáky. Samec je viditeľne menší ako samička. Hniezdi na okraji lúk alebo v stromoradí. Páry obsadzujú hniezdne revíry na prelome marca – apríla.

Jastrab krahulec (Accipiter nisus)

Fotografie útočiacich krahulcov sa mi podarilo odfotiť pre čakaní na Jastraba lesného alebo Orla skalného na úhyne alebo vlkmi strhnutého zvieraťa. Na miestach kde sú zbytky po vlčej hostine sa priživujú sojky aj straky. A to je ako magnet pre krahulca. Veľakrát priletí aj blízko ku krmítku pre spevavce. Ktoré sa pokúša uloviť.

Jastrab krahulec (Accipiter nisus)

Fotogaléria:

Celkovo 584 zobrazení, z toho dnes 1 !

Zdieľať na

Vložiť komentár